Passiva inkomster

Läs på hur andra har lyckats

Att få pengarna att växa medan man sover är en dröm som många har. Kan man bli ekonomiskt oberoende genom att enbart ha passiva inkomster? Det är en tuff fråga och beror på den person man frågar för att veta hur mycket pengar som behövs. Klart är för att kunna få bollen i rullning, alltså att pengarna sakta men säkert börja växa utan att du aktivt arbetar för dem, behöver du ha en besparing, kunskap och tålamod. Det finns flera olika vägar att få pengarna att växa. Det första sättet att nå dit är att börja spara in på saker och istället lägga de pengarna på en besparing. När du har fått ihop en besparing kan du börja titta på hur du vill investera dessa pengar för att få dem att växa. Ha dem aldrig bara liggandes på ett bankkonto eftersom räntan är nästintill noll. Investera dem i en fond, aktier eller inlåning. Eller varför inte peer-to-peer lån där du kan få en hög avkastning? Ju högre risk, desto högre avkastning och när det kommer till att låna ut är det redan många idag som har fått pengarna att växa snabbt på detta sätt.

Hitta en side huste

För att veta hur mycket pengar du behöver för att kunna leva på dina passiva inkomster behöver du räkna ut hur mycket du behöver för att leva ett fullgott liv utan att leva på existensminimum. Att försöka få pengar att växa enbart på besparingar från lönen kan vara för tidskrävande eftersom summorna är för små i början. Därför kan det vara en idé att titta på om det är någon side hustle som du kan göra vid sidan av ditt riktiga jobb. Det behöver inte vara över en lång tid, utan tillräckligt för att du ska få en besparing som du kan använda för att få en hävstångseffekt i din passiva inkomst framöver. Du skulle kunna skriva, fota, göra enklare hantverksarbete, rasta hundar, skapa hemsidor eller annat som du är duktig på. Annars kan du också lära dig något nytt för att kunna kapitalisera på den erfarenheten senare. Det är aldrig för sent att lära sig något nytt i livet, speciellt om du ser att du kan ha nytta av det både karriärmässigt och privat.

Hitta sättet som funkar för dig

Idag finns det flera olika sätt att få in en passiv inkomst. För dig som vill starta ett företag och behöver ett snabbt och enkelt lån kan det vara smart att kolla runt på internet vad det finns för låneinstitut. på https://enklare.se/ hittar du mer information om snabba lån. Idag finns det tack och lov många fler vägar för en företagare att få lån till företaget. Det viktiga med lånet är dock att du ser det som en investering som gör att du kan tjäna mer pengar framöver. Idag finns det flera böcker som tipsar om hur du kan sälja e-böcker, erbjuda en e-tjänst, sälja varor via Amazon, utveckla en app, starta en podcast, sälja annonser och mycket annat. Det viktiga är att ha ett långsiktigt mål eftersom det inte är ett snabbt sätt att tjäna pengar på. Att ha en passiv inkomst är inget nytt under solen och du kan skippa många misstag genom att vara förberedd, påläst och införstådd att det inte alltid går som du har tänkt.

azalea