En bättre privatekonomi med drastiska förändringar

På internet finns det mängder med guider och tips på hur du kan gå tillväga för att spara mer pengar i din vardag. Majoriteten av alla tips är väldigt enkla att anamma, t.ex. att du ska se över dina utgifter varje månad och försöka minska på matsvinnet. Visst är det bra med små förändringar, för som alla vet så gäller talesättet “många bäckar små”. Ibland räcker det dock inte med mindre summor för att ekonomin ska kunna gå ihop. Ibland kan man behöva ta till drastiska åtgärder och vi vet precis vilka!

Det är aldrig roligt att hamna i en situation där man behöver förändra sitt liv väldigt mycket för att kunna ha råd med de utgifter som man har eller för att slippa hamna i en riktig skuldfälla. Ibland är det dock nödvändigt att under en tid förändra sitt levnadssätt för att på så sätt spara in pengar.

Stora förändringar med stora fördelar

Flytta – Det kanske inte är hur lätt som helst att flytta, men genom att byta ner dig till en mindre lägenhet så kan du spara in flera tusen varje månad. Du behöver inte sänka levnadsstandarden så enormt att fem personer ska bo i en tvåa, men genom en mindre lägenhet, och kanske även ett billigare område, blir ekonomin snabbt mer stabil. Kom ihåg att ladda upp med billiga och bra kartonger innan flytten.

Ta ett till jobb – Ja, vi vet att du redan jobbar heltid varje dag, men vill du få snabb ordning på ekonomin kan det vara en god idé att ansöka om ytterligare ett till arbete. Du kan t.ex. arbeta på kvällar och helger om tillfället erbjuds, men kom ihåg att det även finns många arbeten som du kan utföra på internet.

Vägra sociala sammanhang ett tag – Du behöver inte stänga in dig och bli eremit för all framtid, men under en period kan det faktiskt hjälpa dig väldigt mycket. När man vistas i sociala sammanhang är det väldigt vanligt att också spendera pengar. Det kan t.ex. handla om att ni går ut och äter tillsammans, går på bio, tar en fika eller spenderar kvällen på nattkrogen. Alla dessa onödiga, små utgifter kan snabbt tugga hål i plånboken. Stanna hemma och fokusera på ditt extrajobb istället.

Klipp alla kreditkort – Att handla på kredit är idag väldigt vanligt och har man en balanserad ekonomi är det sällan något problem med varken lån eller krediter. Behöver du snabbt få ordning på din privatekonomi är det dock dags att klippa korten helt. Fundera inte ens på när du kommer att behöva korten nästa gång utan se till att de åker direkt i soporna. Använd dig heller inte av fakturor och delbetalningar. Det kommer göra att du blir mer försiktig med vad du faktiskt kastar pengar på.

azalea