Sälja guld – Så funkar det

Guld är något som människor har investerat i sedan urminnes tider. Historiskt sett är guld en av de ädla metaller som aldrig riktigt tappar sitt värde och därför är det många som väljer just guld för att skapa en mer balanserad portfölj på börsen. Guld är dock inte bara något som man kan köpa aktier eller fonder i, utan något som man kan ha i det egna hemmet. Det vanligaste är att man har guld i form av smycken, men också guldmynt är vanligt förekommande. Genom att sälja ditt guld kan du få en bättre privatekonomi eller finansiera något som du länge drömt om.

Sälja guld – Hur går det till?

I den här texten kommer vi inte dyka in i hur det fungerar att sälja guld på börsen, utan här fokuserar vi på fysiskt guld som du har hemma i smyckelådorna. Det finns enkla och smidiga sätt som du kan gå tillväga om du vill byta in ditt guld mot pengar istället. Ett alternativ är att vända sig till en pantbank och ett annat är att sälja guld med hjälp av guldbrev.

Att sälja guld via guldbrev är mycket enkelt. Det enda du behöver göra är att beställa hem ett brev och invänta detta på posten. Om du ser till att lägga din beställning under förmiddagen kan du räkna med att ha guldbrevet i brevlådan nästkommande vardag. I samband med ditt guldbrev får du med instruktioner om hur du ska gå tillväga. Följ instruktionerna och skicka därefter iväg guldbrevet enligt angivelserna. Efter en snabb värdering kan du ha dina pengar på kontot inom loppet av några timmar.

Så kan en guldförsäljning förbättra ekonomin

Har du guld hemma som du inte använder dig av kan det vara hög tid att sälja detta. Fördelen med att sälja guld är att du kan få mer pengar till bankkontot, utan att du behöver ta ett extrajobb eller ansöka om ett lån från en bank. Ett lån medför många extrakostnader som ränta. Allt detta slipper du om du istället säljer ditt guld.

azalea